Generellt om cannabisolja

Generellt om cannabisolja

Cannabis och dessa olika produkter är ett ämne som diskuteras av många i nuläget. Här följer några generella tips och info som kan vara bra att ha om man vill börja använda cannabisolja.

Hur ofta bör man använda sig av cannabisolja?

Hur ofta man väljer att använda sig av cannabisolja kan variera, med eftersom det inte finns några farliga biverkningar kan oljan användas flera gånger om dagen. Att ta oljan tre gånger om dagen kan vara en god regel, i samband med de olika måltiderna. Man bör också känna efter om oljan ger den effekten som man önskat, annars kan dosering vara för liten. Med andra ord så behövs det fler droppar. Att testa sig fram är nyckeln till framgång med cannabisolja, så att ta ett steg i taget är helt rätt beslut.

Kan användning av cannabisolja leda till ett beroende?

Nej, användning av cannabisolja kan inte få personen beroende av varken oljan eller av cannabis. Detta eftersom CBD oljan inte leder till att man upplever sig påverkad eller får någon annan typ av förändring rent känslomässigt.

Finns det biverkningar som man bör känna till vid användning av cannabisolja?

I nuläget så finns det inte många studier som konkret påvisar vilka biverkningar som skulle kunna uppkomma vid användandet av cannabisolja. Vissa kan uppleva att magen blir tyngre de först gångerna som man använder sig av oljan, men det går snabbt över efter att man vant sig vid cannabisoljan. Med andra ord så finns det i nuläget inget som påvisar specifika biverkningar som man bör oroa sig för, men studierna kring området är som sagt inte kompletta.

Hur får man tag på oljan och är det dyrt?

Cannabisolja är en laglig produkt och säljs både i butiker och på nätet. Varan kommer skickas hem till kunden, precis som vilken annan produkt som helst. Det är med andra ord väldigt lätt att inhandla cannabisolja. Man måste alltid vara uppmärksam på om oljan som man köper hem till Sverige innehåller THC, eftersom denna substans inte är tillåten. Läs noggrant igenom varudeklarationen så att inga misstag sker. THC-oljan är inte laglig i Sverige.

Cannabisolja kan också skrivas ut på recept av läkare och då hämtar man ut sin olja på apoteket, precis som vilken annan medicin som helst. Oljan som man hämtar ut i detta fall är gjord specifikt efter patientens behov och läkarens önskemål. Det är endast via recept från en läkare som cannabis olja med THC är tillåtet i Sverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *