Biverkningar av CBD olja

Biverkningar av CBD olja

CBD olja kan hjälpa till och lindra en rad olika åkommor, men hur exakt de positiva effekterna kommer att vara är högst personligt. Man kan förvänta sig generella effekter, men det är först vid användning som man lär känna sin kropp och hur den reagerar på oljan. Samma sak gäller när man pratar om vilka biverkningar som kan komma att visa sig vid användning av CBD olja. Vissa upplever inte en enda biverkning, medan andra upplever mer vid början av konsumtionen. Oftast så håller dessa biverkningar endast i sig några dagar och upp till en vecka.

Vilka biverkningar kan man känna med CBD olja?

En av de biverkningar som användare av CBD olja relaterar till just i början av konsumtionen är en mer lös mage. Man behöver gå på toa mer frekvent och magen är helt enkelt mer lös. Detta har att göra med att cannabisplantan innehåller klorofyl som också leder att att tarmarna blir mycket mer aktiva. Klorfyll har en rensande och rengörande effekt vilket är positivt för kroppen, men såklart kan uppplevas som något negativt. Detta går över efter några dagar när kroppen vant sig vid CBD oljan.

En annan biverkning som vissa relaterat till är en känsla av yrsel eller svimfärdighet. Detta har att göra med att kroppen helt enkellt inte är van vid intaget av CBD oljan och dess substanser. Kroppen måste få tid att vänja sig och efter några dagar så bör det inte längre vara något problem. Vidare så relaterar vissa till att de upplever sig ha svårare att minnas saker eller svårare att resonera kring våra problem. Det kan därför vara klokt att påbörja användningen av CBD olja när man har det lite lugnare och kanske inte har något svårt projekt på jobbet. Detta gäller egentligen för båda dessa biverkningar – det är bäst att börja använda sig av CBD olja när man inte har någon större stress och kanske kan ta det lugnt hemma.

Biverkningarna är inte långvariga

Men dessa biverkningar försvinner efter ett tag och har inte en någon längre problematik som man bör oroa sig för. När kroppen vant sig vid CBD oljan så kommer de positiva effekterna vara mycket större än de mindre biverkningarna. Det är dock alltid viktigt att se över doseringen. Man bör ta det varsamt när man börjar använda CBD olja. Endast några få droppar i taget, med flera timmars mellanrum så att man får en större förståelse för hur ens egen kropp reagerar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *