Fakta om CBD olja och cannabis

Fakta om CBD olja och cannabis

Cannabis förknippas med så otroligt många begrepp och kan blir lite krångligt och rörigt att förstå sig på, speciellt om man är lekman. För att beskriva det kortfattat så kommer cannabis från gruppen hampaväxter och i den gruppen finns cannabis indica och cannabis stativa. Det är cannabis stativa som odlas i Sverige och beskrivs som gängse hampa. Normalt sett så är cannabis olagligt att använda, men numera finns ett lagligt sätt att kunna ta del av cannabisens positiva fördelar medhjälp av CBD olja. Läs mer på https://cbd-guide.se/

Cannabinoider

Hampan innehåller cannabinoider och dessa är ämnena som är aktiva i cannabisplantan. Antalet cannabinoider diskuteras av de lärda, men det anses att antalet cannabinoider i plantan ligger runt 110 stycken, vilka CBD och THC är två av dem. Cannabinoider påverkar nervsystemet och kan då exempelvis reducera spasmer, samt vara smärtstillande och avslappnande. Men det mest kända för cannabis är att det kan ge en euforisk känsla, vilket innebär att cannabinoider påverkar psykoaktivt.

Cannabisolja

Cannabisoljan kan gå att få i två olika former och då med antingen CBD eller THC.  Det är THC som ger rus och är olagligt i Sverige och övriga Europa. Därför bör man kontrollera att den CBD olja man beställer är den lagliga varianten. Denna typ av cannabis oljan ger inget rus, men kan smärtlindra och göra personen avslappnad och då speciellt i musklerna.

Cannabis för medicinskt bruk

Det finns medicinsk cannabis som räkans som ett godkänt läkemedel och de ämnena som är aktiva i cannabisen är framställda antingen syntetiskt eller på naturlig väg. Medicinen Sativex, som är ett läkemedel som är godkänt i Sverige, innehåller extrakt från cannabisplantan. Däremot så används det syntetiskt cannabis extrakt i medicinen Nabilon och Marino. Cannabis med THC kan skrivas ut som medicinskt cannabis av läkare, annars är det olagligt att förtära denna typ av olja.

Bilkörning

Tar man cannabis olja bör man inte köra bil eftersom reaktionsförmågan förlängs, detta på grund av att oljan kan göra dig slö, sömnig och svimfärdig. Har man fått utskrivet THC olja är det körförbud som gäller.

Stannar i kroppen

Det är så att THC stannar i kroppens fettvävnad och det går att hitta spår upp till flera månader tillbaks i kroppen, efter ett intag av THC. I och för sig gäller detta bara om man har rökt varje dag under en längre period. Detta gäller även om man skulle vara utsatt för passiv rökning av cannabis, då går det in i blodet och sätter sina spår i fettvävnaderna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *