Ett pulver med många syften

Ett pulver med många syften

Proteinpulver är ett av de kosttillskott som används mest över hela världen. Många har synen på protein som det allra viktigaste näringsämnet och även om protein är mycket viktigt så stämmer inte detta riktigt, protein kommer från proteos, vilket betyder ” det viktigaste” och detta har varit en vanlig syn i tusentals år. Idag är det dock fastställt att alla näringsämnen är viktiga för att kroppen ska fungera. Du ska trots det givetvis inte underskatta protein och faktum är att även protein är mycket viktigt.

Om en människa svälter är det till exempel proteinbristen som gör att människan till slut dör, det är nämligen när man förlorar proteinet i hjärtmuskeln som hoppet är ute för en. Även om svält inte är ett vanligt problem i dagens Sverige så är det viktigt att man äter protein, det är extra viktigt att man tillför extra protein när man tränar för att ge kroppen byggstenar som den kan bygga muskler av. För att man ska överleva så krävs det att man äter 0.4 gram protein per kroppskilo. Det är dock ett minimum för att man ska kunna leva och ingen rekommenderas att äta så lågt med protein. För en idrottare bör intaget av protein ligga på 1.4 – 1.7 gram per kroppskilo. Detta är en mer lämplig nivå. Om man inte tränar så klarar man sig med 0.8 gram protein per kroppskilo.

Varje gång som du tränar bryts din kropp ned av belastningen, därför är det viktigt att ge den energi och näring till att återhämta sig och bygga upp sig igen. Proteinpulver är ett fantastiskt tillskott som är älskat världen över. Det fungerar så att du blandar till det i en shake och dricker det. Många dricker ett visst antal shakes per dag. Hur mycket proteinpulver som du ska äta beror helt på syftet med att äta det. Många veganer väljer exempelvis att köpa veganska proteinpulver för att på så sätt få i sig det protein som de inte får i sig via kosten.

En del väljer att äta pulver med extra kalorier för att de på lättare sätt ska gå upp i vikt. Andra äter pulver medan de bantar. Det är alltså väldigt varierande vilka användningsområden som dessa proteintillskott kan ha och det är viktigt att du läser dig till vad just du behöver för att uppnå den effekt som du önskar av ditt pulver. På så sätt kan du äta det mycket framgångsrikt.

Se markeringen på https://www.bodylab.se/shop/proteinpulver-84s1.html

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *